Peter van der Akker, voorzitter Landschapsfonds Holland Rijnland, overhandigt Jos Droogh een voucher van 3000 euro voor de nieuwe boomgaard.

Best gelezen berichten van de afgelopen week

Geen week is hetzelfde in de gemeente Nieuwkoop. Wat gebeurde er allemaal voor bijzonders in de afgelopen week? Lees het hier!

Vijf nieuwe besmettingen in de gemeente

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is sinds 1 september opgelopen tot 68, dat betekent dat er in die tijd vijf nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat wordt duidelijk uit de actuele cijfers van GGD Hollands Midden. Lees meer.

De Eerste Aanleg, E&E event en Youngboyz komen met unieke dinnerparty

Toen het bericht verscheen dat weer een evenement werd gecanceld vanwege Corona hebben Bistro de Eerste Aanleg, E&E events en Youngboyz de koppen bij elkaar gestoken om een coronaproof avondje te verzorgen. Op zaterdag 3 oktober zal de allereerste editie van de Nieuwkoopse dinnerparty plaatsvinden. Lees meer.

Boomgaard op Landgoed Langeraar

Langeraar wordt een landgoed rijker. Tegen de noordrand waar meer dan 100 nieuwe huizen zijn gebouwd, verrijst ook een nieuw 21 hectare groot landgoed. Landschapsfonds Holland Rijnland verstrekt een subsidie van € 3.000,- om hierop een boomgaard aan te leggen. Lees meer.

 


Meer nieuws

Gemeente vandaag 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur vandaag 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport vandaag 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog vandaag 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...