SV Nieuwkoop

Bekerstunt compleet voor SV Nieuwkoop

SV Nieuwkoop heeft de bekerstunt compleet gemaakt door in de finale tegen 1e klasser XerxesDZB te winnen met 0-1. Hiermee wint het voor het eerst in de geschiedenis de districtsbeker van West 2 van de KNVB.

Oranje fakkels en rode rookpotten van het Nieuwkoopse publiek en blauwe rook van het XerxesDZB publiek zetten het veld vol rook bij de opkomst van de spelers. Een geweldige finalesfeer in Rotterdam. Het was duidelijk dat XerxesDZb zich niet ging laten verrassen door Nieuwkoop. Beide teams beginnen fel en XerxesDZB zette al snel druk. Nieuwkoop moest daar echt even op schakelen. Na twee minuten kwam het eerste schot van XerxesDZB, maar die ging ruim over. In de 12e minuut kwam XerxesDZB er door, maar kon Noë Esselink knap wegwerken met de tegenstander in zijn rug. Na een kwartier spelen was het redelijk in evenwicht, al had Nieuwkoop iets meer overtredingen nodig. 

 
Na 22 minuten een grote kans voor XerxesDZB als de bal gelukkig mee komt op het middenveld. Door goed verdedigend werk gaat de bal naast. In de 29e minuut het eerste schot op doel voor XerxesDZB, maar Thomas Boekestein kon eenvoudig pakken. XerxesDZB had meer balbezit in deze fase, maar Nieuwkoop hield goed stand. Het in zeer groten getale opgekomen publiek aan beide zijden zag XerxesDZB in de 37e minuut overkoppen. In de 41e minuut kwam XerxesDZB gevaarlijk richting strafschopgebied. Boekestein stompte de bal weg, maar niet goed genoeg waardoor XerxesDZB gevaarlijk werd. Boekestein werd vervolgens geraakt en moest even behandeld worden. De balans van de eerste helft: XerxesDZB iets sterker en een paar kansen, maar Nieuwkoop hield goed stand en 0-0.
 
In de tweede helft kreeg XerxesDZB al na 4 minuten een grote kans,maar Boekestein kwam goed uit zijn doel en werkte de bal weg. Niet snel daarna een nieuwe kans, maar verdedigend hield Nieuwkoop controle en kon Boekestein pakken. In de 52e minuut pakte Mike Boelee de eerste gele kaart van de wedstrijd wanneer hij wel heel opzichtig vasthoudt en zijn tegenstander omver slingert. In de 54e minuut volgde de eerste echte kans voor Nieuwkoop. Dave Verhage kon door over links, zijn schot werd door de keeper gestuit. Uit de hoekschop schoot Sem Meertens vervolgens over. In de 58e minuut krijgt ook Boy Vork geel. Kort daarna krijgt Sjacco Meijer van XerxesDZB geel. Robin Voorend schoot in de 61e minuut op de paal. Direct daarna verliet Boy Vork het veld voor Sam Vijfhuizen. In de 66e minuut volgde geel voor Noë Esselink. XerxesDZB wilde het absoluut niet tot een verlenging laten komen en was in de 2e helft sneller en feller. Daardoor ontstond er ook wel meer ruimte voor Nieuwkoop. In de 67e minuut paste XerxesDZB een driedubbele wissel toe.
 
In minuut 71 kon Sam vd Hoorn schieten, maar zijn schot ging net over. In minuut 72 een geweldige actie van Robin Voorend die door de verdediging slalomde en de bal geweldig naast de keeper in het doel schoot. 0-1! In de 76e minuut kwamen Rick Pouw en, terug van een blessure, Thijs vd Zon in het veld voor Hamza El Marije en Dave Verhage. Met nog 10 minuten op de klok probeerde XerxesDZB te forceren, maar kreeg steeds meer moeite met het sterke spel van Nieuwkoop. Verdedigend sterk en aanvallend snel. In de 86e minuut verliet Robin Voorend het veld voor Melvin vd Hoorn.
 
Met flinke zenuwen zag het Nieuwkoopse publiek dat er minimaal 6 minuten extra speeltijd bij kwam. XerxesDZB probeerde, maar het lukte niet. In de laatste 10 seconden van de extra tijd kreeg XerxesDZB een vrije trap op zo’n 20 meter. Die ging ruim over waarna de scheidsrechter afloot. Het feest barstte los. Nieuwkoop 1 wint voor het eerst in de geschiedenis de districtsbeker. Aanstaande zaterdag kan Nieuwkoop een extra kroon op dit seizoen zetten. Bij Koudekerk kan het kampioen worden van de 3e klasse.

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog gisteren 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport gisteren 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...

Sport 17 apr. 2024 12:16

Kom mountainbiken bij UWTC!

Bij UTWC in Uithoorn kun je je nu opgeven voor gratis mountainbikelessen op een heel gaaf parcours! De lessen zijn voor de jeugd van 10 tot 14 jaar.