NU.nl

Basisscholen en bso eerder dicht, avondlockdown wordt verlengd

De basisscholen en buitenschoolse opvang (bso) gaan een week eerder dicht voor de kerstvakantie. De avondlockdown tussen 17:00 en 05:00 uur wordt verlengd tot en met 14 januari. Dat werd duidelijk tijdens de persconferentie dinsdagavond.

Een verlenging is onvermijdelijk om twee redenen, zegt Rutte. "De besmettingscijfers zijn nog altijd heel hoog. Voorzichtig durf ik te zeggen dat we over deze piek heen zijn, maar zolang de ziekenhuizen vol liggen met coronapatienten en behandelingen worden uitgesteld, zijn deze maatregelen nodig." De tweede reden is de nieuwe omikron variant, waar tot nu toe nog weinig over bekend is. Een nieuw OMT advies daarover volgt eind deze week.

De avondlockdown die sinds zondag 28 november van kracht is, zal in ieder geval nog tot en met vrijdag 14 januari blijven gelden. Thuis blijft een maximum groepsgrootte van 4 personen gelden. Rond de feestdagen wordt geen uitzondering gemaakt. Het dringende advies blijft dus staan en er zijn geen uitzonderingen tijdens de kerstdagen en Oud & Nieuw.

Basisscholen en bso eerder dicht

De basisscholen en buitenschoolse opvang gaan eerder dicht, per maandag 20 december. Zij krijgen dus een week eerder kerstvakantie. Kinderen van ouders met essentiële beroepen kunnen in de week voor de officiële kerstvakantie wel terecht op basisscholen en bij bso’s. Rutte benadrukt dat kinderen bij opa en oma onderbrengen niet verstandig is.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur vandaag 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport vandaag 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog vandaag 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...