Automobiliste brengt hoogzwangere vrouw ten val door ‘agressief’ en ‘asociaal’ rijgedrag

Een hoogzwangere vrouw is vrijdag 16 juli ten val gekomen doordat een automobiliste ‘agressief’ en ‘asociaal’ rijgedrag vertoonde. De politie is op zoek naar getuigen.

Het incident gebeurde vrijdag rond 17:30 uur. “Een bestuurster in een kleine roodkleurige auto reed op de Kennedylaan komende vanaf de dijk met hoge snelheid de rotonde op. Hierdoor moest een bestuurder die vanaf de Churchilllaan al op de rotonde reed volop remmen om een aanrijding te voorkomen”, aldus de politie.

De hoogzwangere vrouw fietste op dat moment op een bakfiets met haar kinderen op de rotonde Kennedylaan met de Achterweg. Zij wilde richting de Churchilllaan gaan rijden. Toen ging het mis. “De bestuurster in de rode auto reed met hoge snelheid over de rotonde rechtdoor, waardoor de hoogzwangere vrouw op de bakfiets met kinderen moest remmen en uitwijken en daardoor ten val kwam.”

De politie spreekt van ‘agressief’ en ‘asociaal’ rijgedrag van de bestuurster in de rode auto. Daarbij is zij ook doorgereden zonder zich om de vrouw en kinderen te bekommeren. Naast schade aan de bakfiets heeft de vrouw last van haar heup en buik. De kinderen die in de bakfiets zaten zijn gelukkig ongedeerd.

De politie is op zoek naar getuigen. Heb jij informatie over de aanrijding? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij registratienummer 2021209617.

hoogzwangere ten val.jpg


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 15:12

Borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’, wat houdt het in?

Op verschillende locaties in Nieuwkoop hangen sinds enige tijd borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’. Onder de tekst zijn afbeeldingen te zien van een hond, een fiets en een voetganger. Maar wat betekenen deze borden nou precies?

Sport 2 aug. 2021 16:23

Open Aarlanden 50+

In navolging op het succes van vorig jaar, organiseerde TennisVereniging Ter Aar (TVTA-’70) weer een mooi Open Aarlandentoernooi: overdag voor de 50-plussers en ’s avonds voor iedereen vanaf 17 jaar.

Gemeente 2 aug. 2021 14:46

Milieustraat Nieuwveen: vanaf 23 augustus welkom op afspraak

Bezoekt u vanaf maandag 23 augustus 2021 de Milieustraat in Nieuwveen dan ben je welkom op afspraak. Vooraf maak je eenvoudig online een afspraak voor een moment dat het jou uitkomt. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en ben je altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden.

Werken 2 aug. 2021 12:01

’Postkampioen’ met pensioen

De post kwam in Langeraar, op zaterdag 31 juli voor één keer later, dan men gewend is. Allemaal het gevolg van het feestelijk onthaal bij de Strooplikker - door familieleden en (oud-)collega’s georganiseerd - alwaar postbode René Hoogervorst (64) - na een dienstverband van 39 jaar - nog één keer zijn (brom-)fietstas kwam laden, alvorens aan zijn laatste rondje te beginnen.

Advertorial Verkeer en vervoer 31 jul. 2021 15:59

Een aankoopkeuring is zo gek nog niet...

De afgelopen maand is volgens de BOVAG weer een recordmaand als het gaat om verkoop van occasions. Dit betekent ook weer een stijging in miskopen en verborgen gebreken. Ondanks dat Toyota het beste merk ter wereld is, hoeft dit niet te betekenen dat jouw occasion dat ook is...