App Lekkerder bij de Boer leidt consument naar boerderijwinkels en stalletjes langs de weg

Lekkerder bij de Boer heeft onlangs een app gelanceerd. Deze gratis app is beschikbaar in de Google Play (Android) en App Store (iOS). Met de app kun je makkelijk een boerderijwinkel, stalletje langs de weg, versautomaat of melktap vinden in de buurt. 

Ook imkerijen, kwekerijen en molenaars zijn vindbaar via de app. Lekkerder bij de Boer is de eerste in Nederland die een dergelijke app gratis aanbiedt.

De app helpt de consument met het uitstippelen van de route naar het verkooppunt. De openingstijden en contactgegevens staan vermeld en er kunnen reviews achter worden gelaten, voorzien van tekst, foto’s en video’s. Ook is te zien welk assortiment momenteel beschikbaar is.

Belangrijke stap

Initiatiefnemer en aanjager van Lekkerder bij de Boer, Thomas Siahaya: “Dit is weer een belangrijke stap in het volwassen worden van ons platform. En we liggen op schema. In april 2020 hebben we lekkerder.nl gelanceerd. Nu de introductie van de apps. Onze dienst is echt app- en mobiel georiënteerd. We wijzen onze gebruikers immers de weg naar allerlei heerlijks, verstopt in ons mooie land. Daar lenen een app en een mobiele site zich uitstekend voor.”

Doorontwikkelen

De apps en site van Lekkerder bij de Boer krijgen in de komende periode nog meer functionaliteiten. Met als doel het de consument zo makkelijk te maken dat een bezoekje aan de boer onderdeel wordt van de dagelijkse of wekelijkse boodschap. Volgens Siahaya is dat een kwestie van zoveel mogelijk drempels en belemmeringen wegnemen.

Dat geldt ook voor de boer. Siahaya: “Daar zijn we gereedschappen voor aan het ontwikkelen. Zodat onze online marktplaats voor verse producten uit de regio, het de boer makkelijk maakt de lokale bevolking en toeristen over de vloer te krijgen. En dat met de consument een langdurige relatie wordt opgebouwd.”

Installeer de app

De link naar de app in Google Play en App Store vind je op https://over.lekkerder.nl/app/

Over Lekkerder bij de Boer

''Onze missie is om de boer rechtstreeks in contact te brengen met lokale en loyale klanten zodat ze wel een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Dat de consument lokaal zijn versproducten bij de boer koopt, en daardoor verser, beter, meer betaalbaar en lekkerder eet. Dat we naar de seizoenen eten. We halen voedsel niet van ver, maar van hier, dichtbij. Uit de regio. Zodat er veel minder voedselkilometers worden gemaakt. Met onze online marktplaats Lekkerder bij de Boer versterken wij het bestaansrecht van de boer, ondersteunt de consument de boer en de lokale economie en weet de consument wat hij of zij eet en waar het vandaan komt. Lokaal vers voor allemaal.''


Meer nieuws

Nieuwkoops Sinterklaas Journaal vandaag 15:06

Hoe krijgen de kindjes dit jaar hun cadeautjes?

In deze aflevering van het Sinterklaas Journaal: hoe krijgen de kindjes in de gemeente Nieuwkoop eigenlijk hun cadeautjes en wordt het feest dit jaar gevierd? 

Algemeen vandaag 14:17

Brandweer haalt paard uit water in Nieuwveen

Zondag 22 november rond 16.00 uur is de brandweer Nieuwkoop opgeroepen voor een dier te water. Aanrijdend hoorden zij dat het ging om een paard in de sloot.

Verkeer en vervoer vandaag 13:55

Wegafsluitingen in Nieuwveen en Woerdense Verlaat

In de maand november zijn er in de gemeente Nieuwkoop op diverse locaties werkzaamheden bezig. Deze week, van maandag 23 tot en met woensdag 25 november, is er een straat in Nieuwveen en een straat in Woerdense Verlaat afgesloten.

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 10:33

Stijging aantal coronabesmettingen in de gemeente Nieuwkoop

In week 46 werden er door de GGD Hollands Midden 65 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Afgelopen week was er toch weer een stijging zichtbaar en kwamen er in totaal 72 nieuwe coronabesmettingen bij.

Cultuur vandaag 09:18

Expositie in Gezondheidscentrum De Aar

In Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar heeft Bakker & De Vos een eerste expositie geopend. De kunstwerken van Dicky Slagter zijn hier te bewonderen tot eind februari 2021.