App Lekkerder bij de Boer leidt consument naar boerderijwinkels en stalletjes langs de weg

Lekkerder bij de Boer heeft onlangs een app gelanceerd. Deze gratis app is beschikbaar in de Google Play (Android) en App Store (iOS). Met de app kun je makkelijk een boerderijwinkel, stalletje langs de weg, versautomaat of melktap vinden in de buurt. 

Ook imkerijen, kwekerijen en molenaars zijn vindbaar via de app. Lekkerder bij de Boer is de eerste in Nederland die een dergelijke app gratis aanbiedt.

De app helpt de consument met het uitstippelen van de route naar het verkooppunt. De openingstijden en contactgegevens staan vermeld en er kunnen reviews achter worden gelaten, voorzien van tekst, foto’s en video’s. Ook is te zien welk assortiment momenteel beschikbaar is.

Belangrijke stap

Initiatiefnemer en aanjager van Lekkerder bij de Boer, Thomas Siahaya: “Dit is weer een belangrijke stap in het volwassen worden van ons platform. En we liggen op schema. In april 2020 hebben we lekkerder.nl gelanceerd. Nu de introductie van de apps. Onze dienst is echt app- en mobiel georiënteerd. We wijzen onze gebruikers immers de weg naar allerlei heerlijks, verstopt in ons mooie land. Daar lenen een app en een mobiele site zich uitstekend voor.”

Doorontwikkelen

De apps en site van Lekkerder bij de Boer krijgen in de komende periode nog meer functionaliteiten. Met als doel het de consument zo makkelijk te maken dat een bezoekje aan de boer onderdeel wordt van de dagelijkse of wekelijkse boodschap. Volgens Siahaya is dat een kwestie van zoveel mogelijk drempels en belemmeringen wegnemen.

Dat geldt ook voor de boer. Siahaya: “Daar zijn we gereedschappen voor aan het ontwikkelen. Zodat onze online marktplaats voor verse producten uit de regio, het de boer makkelijk maakt de lokale bevolking en toeristen over de vloer te krijgen. En dat met de consument een langdurige relatie wordt opgebouwd.”

Installeer de app

De link naar de app in Google Play en App Store vind je op https://over.lekkerder.nl/app/

Over Lekkerder bij de Boer

''Onze missie is om de boer rechtstreeks in contact te brengen met lokale en loyale klanten zodat ze wel een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Dat de consument lokaal zijn versproducten bij de boer koopt, en daardoor verser, beter, meer betaalbaar en lekkerder eet. Dat we naar de seizoenen eten. We halen voedsel niet van ver, maar van hier, dichtbij. Uit de regio. Zodat er veel minder voedselkilometers worden gemaakt. Met onze online marktplaats Lekkerder bij de Boer versterken wij het bestaansrecht van de boer, ondersteunt de consument de boer en de lokale economie en weet de consument wat hij of zij eet en waar het vandaan komt. Lokaal vers voor allemaal.''


Meer nieuws

Sport vandaag 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten gisteren 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog gisteren 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport gisteren 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...