Archieffoto

Antoinette Ingwersen lijsttrekker voor het CDA Nieuwkoop

CDA wethouder Antoinette Ingwersen is benoemd tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

In de algemene ledenvergadering van de lokale CDA afdeling is zij unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen in 2022. Vier jaar geleden stond zij nog op plek twee van de kieslijst, met Kees Egberts als lijsttrekker. Nu neemt zij het stokje over en zal zij de CDA lijst aanvoeren.

Op dit moment is Ingwersen wethouder Economische Zaken, Openbare Ruimte, Recreatie & Toerisme, Mobiliteit en Financiën. In de afgelopen vier jaar heeft Ingwersen zich in het College van B&W ingezet voor de gemeente Nieuwkoop. In haar periode als wethouder heeft zij bijvoorbeeld gewerkt aan het neerzetten van het centrumplan voor Nieuwkoop, het opstellen van een gemeentelijk verkeers- en vervoersplan, een nieuw bedrijventerrein dat innovatief verwarmd wordt vanuit restwarmte, woningbouw in de Verwondering te Nieuwveen en het financieel gezond houden van onze gemeentelijke organisatie.

CDA voorzitter Jamiel Arens is verheugd met de benoeming van Ingwersen: “Met Antoinette hebben we een ervaren, betrouwbare en enthousiaste lijsttrekker. Ze voegt daad bij het woord en is enorm betrokken. Ik kan mij geen betere lijsttrekker wensen.” 

In een reactie geeft Ingwersen aan vereerd te zijn met de voordracht en met de benoeming. “Ik ben enorm dankbaar voor het vertrouwen en de mogelijkheid om mij in te mogen zetten als lijsttrekker voor het lokale CDA.”

Op de vraag hoe zij invulling zal geven aan haar lijsttrekkerschap, geeft Ingwersen aan te willen verbinden en meedenken: “In de afgelopen jaren heb ik als (nieuwe) wethouder ervaren hoe belangrijk het is om vanuit een kritische, oprechte en bovenal verbindende rol resultaten te bereiken. Meedenken, luisteren, duidelijkheid geven en doen wat goed is voor Nieuwkoop.”


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquĂȘte flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.