Archieffoto

Antoinette Ingwersen lijsttrekker voor het CDA Nieuwkoop

CDA wethouder Antoinette Ingwersen is benoemd tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

In de algemene ledenvergadering van de lokale CDA afdeling is zij unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen in 2022. Vier jaar geleden stond zij nog op plek twee van de kieslijst, met Kees Egberts als lijsttrekker. Nu neemt zij het stokje over en zal zij de CDA lijst aanvoeren.

Op dit moment is Ingwersen wethouder Economische Zaken, Openbare Ruimte, Recreatie & Toerisme, Mobiliteit en Financiën. In de afgelopen vier jaar heeft Ingwersen zich in het College van B&W ingezet voor de gemeente Nieuwkoop. In haar periode als wethouder heeft zij bijvoorbeeld gewerkt aan het neerzetten van het centrumplan voor Nieuwkoop, het opstellen van een gemeentelijk verkeers- en vervoersplan, een nieuw bedrijventerrein dat innovatief verwarmd wordt vanuit restwarmte, woningbouw in de Verwondering te Nieuwveen en het financieel gezond houden van onze gemeentelijke organisatie.

CDA voorzitter Jamiel Arens is verheugd met de benoeming van Ingwersen: “Met Antoinette hebben we een ervaren, betrouwbare en enthousiaste lijsttrekker. Ze voegt daad bij het woord en is enorm betrokken. Ik kan mij geen betere lijsttrekker wensen.” 

In een reactie geeft Ingwersen aan vereerd te zijn met de voordracht en met de benoeming. “Ik ben enorm dankbaar voor het vertrouwen en de mogelijkheid om mij in te mogen zetten als lijsttrekker voor het lokale CDA.”

Op de vraag hoe zij invulling zal geven aan haar lijsttrekkerschap, geeft Ingwersen aan te willen verbinden en meedenken: “In de afgelopen jaren heb ik als (nieuwe) wethouder ervaren hoe belangrijk het is om vanuit een kritische, oprechte en bovenal verbindende rol resultaten te bereiken. Meedenken, luisteren, duidelijkheid geven en doen wat goed is voor Nieuwkoop.”


Meer nieuws

Blog vandaag 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport vandaag 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport gisteren 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...

Sport gisteren 12:16

Kom mountainbiken bij UWTC!

Bij UTWC in Uithoorn kun je je nu opgeven voor gratis mountainbikelessen op een heel gaaf parcours! De lessen zijn voor de jeugd van 10 tot 14 jaar.

Cultuur gisteren 08:41

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop komende week: Theater: Mannen van Naam met “Mooie liedjes en sterke verhalen” en Ka-Ladiesnight met “Hij zei, Zij zei” en Film: Neem me mee.