Altior na strafschoppen ten onder na nieuwe remontada

Eerst waren er strafschoppen nodig en een week later moest Altior in de overuren. Zou het nu binnen de reguliere negentig minuten gaan lukken? De finale was aanstaande en wel tegen een verzorgd voetballend Meerburg. Het kenmerk van Altior is het onverzettelijke wat de ploeg altijd weet te brengen. Maar zou dat vandaag genoeg zijn?

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd, maar tot echte kansen leidde het vooralsnog niet. Meerburg was, iets wat vooraf al werd verwacht, optisch de betere van de twee. Zij deelden dan ook de eerste speldenprikken uit, maar echt gevaar voor het Langeraarse doel bleek, met uitzondering van een bal op de lat en een goede redding van doelman Mike van Tol. Altior kwam er moeizaam uit en kon geen fatsoenlijke aanval op de mat brengen in die fase. Tim Heikoop nam van afstand het Zoeterwoudse doel onder vuur, echter zonder succes.

Meerburg brak de ban doordat de rebound werd binnen gewerkt door Lars Barthen na zesendertig minuten wedstrijd: 1-0. Altior moest opnieuw in de achtervolging, maar Meerburg was vooral via de rechterkant gevaarlijk. Sassen had een goede kans na voorbereidend werk van Luuk den Haan, maar stuitte op de voeten van de Meerburg-goalie.   

Wat kon Altior doen in de tweede helft was de grote vraag. Van der Steen brak direct na rust door, maar Van Tol hield zijn ploeg in de wedstrijd. De een linie naar voren geschoven Tom van der Weijden waagde even daarna een poging van afstand, maar ook de Meerburg-goalie Haak bleek een niet te nemen horde en ranselde de bal uit zijn doel. Opnieuw Van der Steen was gevaarlijk, maar kopte de bal naast het Altior-doel. Het werd een open wedstrijd waarin het werkelijk alle kanten op kon.

Meerburg probeerde steeds vaker het Langeraarse doel onder vuur te nemen. Altior kon via Heikoop de gelijkmaker op het bord brengen, maar de bal vloog voorlangs vanaf zijn linkervoet. Niet veel later toornde Max van der Steen boven alles en iedereen uit en kopte zijn team even na het uur naar een ruimere voorsprong: 2-0.

Altior leek dood en begraven, maar na een actie van Van der Weijden was Tim Zwirs, die het leer onder de uitstekende Haak doorschoof: 2-1 en sloot het weer aan. Heikoop brak door vanaf rechts en opnieuw Zwirs kreeg de kans om de ploegen naar elkaar te zetten. Helaas voor de Langeraarders was dit niet het geval en lukte dit net niet. 

Het laatste kwartier brak aan. Meerburg bracht enkele wissels in (de doelpuntenmakers verlieten het veld) om de stand richting het einde van de wedstrijd te trekken. Altior had eerder al wat offensievere pionnen ingebracht en Zwirs was daar een exponent van. Cas van der Werf had de beslissing namens Meerburg op de voet, maar faalde waardoor Altior in de laatste tien minuten nog in leven bleef. Met nog vier minuten op de klok werden de laatste schaakstukken op het bord gezet middels de laatste wissels. In blessuretijd kreeg Altior nog een vrije trap te nemen op een kansrijke positie met Tom van der Weijden achter de bal. De aanvallende middenvelder koos ervoor om de bal voor te geven, in de hoop dat deze goed zou vallen. Het leverde slechts een hoekschop op voor de Langeraarders. Het ongelooflijke gebeurde opnieuw want voor de derde keer in successie lukte het opnieuw om in extremis de gelijkmaker op het bord te zetten via het hoofd van Heikoop: 2-2. 

Opnieuw verlengen dus. Altior kreeg in de eerste verlenging de eerste kans via Ed van der Weijden, maar deze werd onschadelijk gemaakt door doelman Haak. Even later kreeg Heikoop een één op één kans, maar wachtte iets te lang, waardoor er een hoekschop ontstond die overigens in dit geval niets opleverde. Altior was nu optisch wat beter, maar ook Meerburg kreeg enkele mogelijkheden om snel uit te kunnen breken. Toch was Altior, die voor het eerst deze middag op voorsprong kwam via Rick Keijzer, die zijn verdediger uitkapte en onhoudbaar voor Haak de bal in de korte hoek joeg: 2-3. 

Meerburg was aangeslagen, maar nog altijd niet knock-out. Het ontketende een slotoffensief en dat werd beloond. Na een fout in de defensie bij Altior kwam Meerburg op gelijke hoogte: 3-3. Nu was er werkelijk niet meer te voorspellen welke kant deze wedstrijd zou opgaan. Meerburg putte moed uit deze treffer en zochten steeds nadrukkelijker naar het Langeraarse doel. Met nog acht minuten te gaan kreeg ook Altior mogelijkheden omdat de ruimten steeds groter werden en de krachten bij beide ploegen langzaam maar zeker wegvloeiden. Altior moest alle zeilen gaan bijzetten om stand te houden, maar in de omschakeling kwamen er ook kleine kansjes op succes. De tijd begon te dringen en de strafschoppen kwamen dan ook steeds dichterbij. Dat bleek uiteindelijk ook het geval.

Strafschoppen moesten dus gaan beslissen wie zich derdeklasser mocht noemen. De ingevallen Zwirs miste de tweede strafschop namens de Langeraarders. Meerburg wist tot dan toe beide kalktrappen te benutten. Van Tol pakte echter de vierde Zoeterwoudse strafschop, waardoor het weer gelijk was. Na vijf penalty's ieder was de stand opnieuw gelijk. De achtste penalty werd door Altior gemist, maar ook Meerburg wist het matchpoint niet te benutten. De negende Langeraarse pingel belandde op de paal. Maarten Klumperman had de beslissing op zijn schoen en faalde nu dan niet, waardoor Altior veroordeeld is tot de vierde klasse in het seizoen 2024-2025. 

 

 

 

 


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!