Dave Lieverse

Altior in krankzinnig duel langs Zestienhoven

Na de winst op FC Oegstgeest wachtte nu Zestienhoven in Rotterdam op de oranjezwarte brigade van trainer Arjan van der Laan. Hij nam de plaats op de bank weer in nadat interim-trainer Manfred van den Bosch zijn honneurs had waargenomen in die zinderende pot op Sportpark De Voskuyl...

Het duel begon met twee ploegen die de intentie hadden om er het beste van te maken deze middag. De neutrale toeschouwer kwam, zeker achteraf gezien, zeker niet bedrogen uit...

Altior begon goed aan het duel, maar langzaam maar zeker kwamen de Rotterdammers wat meer uit hun schulp. Zij kwamen na een goede aanval op voorsprong: 1-0. Zestienhoven ging hierna op jacht naar de tweede treffer, maar stuitte op een op dat moment hechte defensie. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Altior een penalty te nemen, die door Tom van der Weijden werd benut: 1-1.

Na de rust begon Altior zeer voortvarend en liep uit naar 1-3. Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was zat er flink naast. Zestienhoven knokte zich terug in de wedstrijd en sloot via een ongelukkige handsbal middels een penalty, die onberispelijk werd binnengeschoten, weer aan: 2-3.

Zestienhoven rook bloed en zette nog nadrukkelijker de toon richting het Langeraarse doel. Die offensieve gedachten werden beloond en bekroond met zowel een derde als vierde treffer. Echter gaf Altior niet op en ging het opportunistich te werk. Juist toen iedereen dacht dat het kaarsje uitging bij de Langeraarders werd de allerlaatste kans alsnog benut na een hoekschop: 4-4 en was de verlenging aanstaande....

Zestienhoven begon van kleur te verschieten na deze tegenslag en moest uiteindelijk met negen man verder. Er ontstonden ruimten op het veld. Altior profiteerde vooralsnog niet, maar oogde fitter dan hun opponenten. In de eerste verlenging viel er nog geen doelpunt te noteren, maar dat zou anders gaan worden. De verslaggevers ter plaatse gingen beiden door de geluidsbarriere heen toen Tom van der Weijden de bal steenhard in de bovenhoek knalde: 4-5. Dit bleek de mokerslag te zijn voor de thuisploeg. Altior ging onverdroten door en maakte met nog twee doelpunten het verschil nog groter. De in kaarten grossierende scheidsrechter wist na het elfde doelpunt zijn fluit voor het laatst te hanteren en sloot hiermee een tumultueuze middag af: 4-7 na honderdtwintig minuten spektakel.

Altior plaatst zich hiermee voor de finale van volgende week tegen Meerburg voor het behoud van het derdeklassersschap. Waar deze wordt gespeeld is op moment van schrijven nog niet bekend. 

(Foto: Dave Lieverse uit de wedstrijd FC Oegstgeest-Altior)


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.