Ingezonden

Altijd al vrijwilliger willen worden in een hospice? Dan is dit je kans

Voor de locatie in Nieuwkoop verwelkomt de Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop mensen die zorgvrijwilliger willen worden bij hun organisatie.

De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop biedt vrijwillige, aanvullende zorg in de laatste levensfase. Waar mogelijk thuis, maar indien gewenst ook in één van beide hospicewoningen (Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop). Met persoonlijke aandacht en liefdevolle zorg geven wij mensen letterlijk en figuurlijk de ruimte om afscheid te nemen, in een vertrouwde omgeving en op hun eigen manier.

Heb jij een luisterend oor? Een groot hart? Tijd en aandacht? En wil jij je vrije tijd zinvol besteden door iets voor een ander te betekenen? Dan verwelkomt Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop je graag in hun team van zorgvrijwilligers! Samen met je collega’s ondersteun je mensen in hun laatste levensfase én hun naasten, in de hospicewoning in Nieuwkoop.

"Als zorgvrijwilliger ben je er voor de cliënten en speel je in op hun vragen. Dat kan betekenen dat de cliënt zijn zorgen, boosheid of angst met je wil delen. Belangrijk is dat je respect hebt voor mensen en accepteert dat ze zijn zoals ze zijn. Mensen mogen bij ons sterven zoals ze hebben geleefd", vertelt Arja de Boer. 

"De terminale fase is een kostbare periode waarin je mensen vaak goed leert kennen. Uiteraard maak je soms ook emotionele periodes mee. Hoe je als zorgvrijwilliger omgaat met alle voorkomende situaties, leer je tijdens de introductiecursus. Als vrijwilliger word je goed begeleid, je hoeft het beslist niet allemaal zelf uit te zoeken.

In oktober gaat de nieuwe introductiecursus voor zorgvrijwilligers van start. Geïnteresseerd?/ Enthousiast geworden? Neem vrijblijvend contact op met een van de coördinatoren. Zij vertellen je graag over de organisatie. Je kunt hen bereiken via 0172-573040 of coordinatoren@dehopicegroep.nl


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 15:12

Borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’, wat houdt het in?

Op verschillende locaties in Nieuwkoop hangen sinds enige tijd borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’. Onder de tekst zijn afbeeldingen te zien van een hond, een fiets en een voetganger. Maar wat betekenen deze borden nou precies?

Sport 2 aug. 2021 16:23

Open Aarlanden 50+

In navolging op het succes van vorig jaar, organiseerde TennisVereniging Ter Aar (TVTA-’70) weer een mooi Open Aarlandentoernooi: overdag voor de 50-plussers en ’s avonds voor iedereen vanaf 17 jaar.

Gemeente 2 aug. 2021 14:46

Milieustraat Nieuwveen: vanaf 23 augustus welkom op afspraak

Bezoekt u vanaf maandag 23 augustus 2021 de Milieustraat in Nieuwveen dan ben je welkom op afspraak. Vooraf maak je eenvoudig online een afspraak voor een moment dat het jou uitkomt. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en ben je altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden.

Werken 2 aug. 2021 12:01

’Postkampioen’ met pensioen

De post kwam in Langeraar, op zaterdag 31 juli voor één keer later, dan men gewend is. Allemaal het gevolg van het feestelijk onthaal bij de Strooplikker - door familieleden en (oud-)collega’s georganiseerd - alwaar postbode René Hoogervorst (64) - na een dienstverband van 39 jaar - nog één keer zijn (brom-)fietstas kwam laden, alvorens aan zijn laatste rondje te beginnen.

Advertorial Verkeer en vervoer 31 jul. 2021 15:59

Een aankoopkeuring is zo gek nog niet...

De afgelopen maand is volgens de BOVAG weer een recordmaand als het gaat om verkoop van occasions. Dit betekent ook weer een stijging in miskopen en verborgen gebreken. Ondanks dat Toyota het beste merk ter wereld is, hoeft dit niet te betekenen dat jouw occasion dat ook is...