Josh Walet

Al meer dan 15.000 mensen in de regio getest op het coronavirus

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op corona. Sinds die tijd zijn er in de regio Hollands Midden al ruim 15.000 coronatesten afgenomen. 

Afgelopen week werden er in de teststraten, ziekenhuizen en verzorg- en verpleeghuizen samen in totaal 3314 testen afgenomen. Met een aantal van 18 positief geteste personen, is er een hele lichte stijging van 0,1% in het aantal positieve testen ten opzichte van vorige week. In Nieuwkoop werden er in totaal 129 coronatesten afgenomen, waarvan nul personen besmet bleken met het coronavirus. Daarnaast zijn er ook geen nieuwe coronaclusters ontstaan.

In de week van maandag 29 juni tot en met zondag 5 juli ging het aantal afgenomen coronatesten in de regio voor het eerst over de 15.000 heen. Testen doen deze mensen niet voor hun lol, zo benadrukt GGD Hollands Midden. “Dit doen zij voor de gezondheid van hun familie, vrienden en collega’s. We waarderen het dan ook dat mensen met klachten zich aanmelden voor de test.”

Ook benadrukt GGD Hollands Midden dat mensen zich moeten blijven testen als zij klachten hebben. “Wij zijn blij dat nog steeds een heel laag percentage positief test. Ook in de zomerperiode roepen wij iedereen op zich goed aan de maatregelen te houden en je te laten testen als je klachten krijgt. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”


Meer nieuws

Sport vandaag 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten gisteren 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog gisteren 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport gisteren 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...