Ingezonden

Aeresteijn-voetbaltoernooi 2022 bij Altior

“Het gaat vandaag om kinderen uit de groepen 5, 6, en 7; zij spelen onderlinge wedstrijden om de Aeresteijn & Altior-cup en de Penalty-bokaal. Groep 8 heeft onlangs in de regionale finale gespeeld en gaat nu door in de landelijke competitie,” zegt Pedro Langelaan, bestuurslid en lid van de technische commissie van Altior.

Bij binnenkomst krijgen alle kinderen eerst te horen in welk team zij het veld op mogen: de teams krijgen namen van topclubs uit de UEFA Champions League. Trainers van Altior, die de meeste kinderen wel kennen als Altior-pupil, hebben teams samengesteld, die ongeveer wel aan elkaar gewaagd zullen zijn.

Als scheidsrechters worden de leden van de Walking Football-groep van Altior ingeschakeld: allemaal ’oude opa’s’.

Altior-voorzitter Dave Lieverse geeft het startsein om exact 14:00 uur: enthousiast rennen de kinderen naar hun veld voor de strijd om één (Luuk: “of allebei”) van de felbegeerde prijzen mee naar huis te nemen. Lieverse: “Mooi toch, jong en oud samen op één veld!”

Scheids R. Hilgevoord komt na de eerste wedstrijd terug in de kantine: “Ik heb nog nooit zo’n wedstrijd gefloten, maar er zijn echt leuke voetballertjes bij, hoor!”

Ook meester Bryan (25) van groep 5 is, als toeschouwer, van de partij: “Vandaag komen hier twee belangrijke ’symbolen’ van de Langeraarse gemeenschap samen: Altior en Aeresteijn. Ik zie alleen maar lachende koppies, ze hebben allemaal plezier! De volgende keer wil ik zelf ook wel een team coachen.”

Rilano uit de klas van meester Bryan wilde vandaag niet meedoen: “Ik zit op de welpen, dat vind ik leuk! Ook Emma (9) blijft liever langs de lijn. Jack uit groep 8 staat vandaag op doel bij het penaltyschieten: “De meeste had ik wel, maar sommige waren gewoon te hard!” De penalty-bokaal gaat tenslotte mee in de tas van Bob Sanders met 5 goals en de cup is voor Bayern München, met Stan, Pepijn, Isa, Joep, Evy, Jop, Ben, Sara, Jesse en Danique in de opstelling, die FC Porto in de finale van de mat veegden met maar liefst 3-1.

Loek Sassen


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn gisteren 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige gisteren 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.

Muziek 22 apr. 2024 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.