Adri Droogh ontvangt gouden speld voor 50 jaar volleybal scheidsrechter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Volleybalvereniging Waterlanders op dinsdagavond 7 november werd scheidsrechter Adri Droogh in het zonnetje gezet als dank voor 50 jaar arbitrage bij de Nederlandse Volleybalbond. Tessa van Diemen reikte namens de Nevobo de officiële oorkonde en bijbehorende Gouden speld uit aan Adri, die volledig was verrast.

Ruim 750 gefloten wedstrijden

Adri begon zijn scheidsrechters carrière op 1 september 1972. Hij heeft door de jaren heen bij vele verenigingen gefloten en fluit nu nog steeds gemiddeld zo'n vijftien wedstrijden per seizoen. Tessa rekende alle aanwezigen tijdens de ledenvergadering voor dat Adri nu ruim 750 wedstrijden gefloten heeft. Een ongekend hoog aantal! “We kunnen altijd op de support van Adri rekenen, hij heeft ons als vereniging al zo vaak geholpen en levert ook de nodige arbitragepunten. We zijn ontzettend blij met Adri en alles wat hij voor onze vereniging doet", aldus Tessa.

Altijd wel ergens een praatje

Adri zelf was zichtbaar aan het genieten en luisterde vol trots naar alle mooie woorden en herinneringen die werden opgehaald. “Omdat je al zoveel jaar fluit ken je ook al heel veel mensen, zo heb je altijd ergens wel een praatje. Daar kan ik erg van genieten. Ik vind het erg leuk om te fluiten, maar ik zou het nog leuker vinden als er nog meer leden zich aanmelden om te gaan fluiten. Het is erg leuk om te doen, ik kan het iedereen aanraden!" Tessa sprak als Scheidsrechterscoördinator van Waterlanders haar hoop uit dat Adri nog vele jaren in goede gezondheid als scheidsrechter actief kan blijven.

Tekst onder foto:

Adri Droogh neemt de bloemen, oorkonde en Gouden speld in ontvangt van Tessa van Diemen die deze namens de Nederlandse Volleybalbond mocht uitreiken.


Meer nieuws

Cultuur gisteren 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.