Adri Droogh ontvangt gouden speld voor 50 jaar volleybal scheidsrechter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Volleybalvereniging Waterlanders op dinsdagavond 7 november werd scheidsrechter Adri Droogh in het zonnetje gezet als dank voor 50 jaar arbitrage bij de Nederlandse Volleybalbond. Tessa van Diemen reikte namens de Nevobo de officiële oorkonde en bijbehorende Gouden speld uit aan Adri, die volledig was verrast.

Ruim 750 gefloten wedstrijden

Adri begon zijn scheidsrechters carrière op 1 september 1972. Hij heeft door de jaren heen bij vele verenigingen gefloten en fluit nu nog steeds gemiddeld zo'n vijftien wedstrijden per seizoen. Tessa rekende alle aanwezigen tijdens de ledenvergadering voor dat Adri nu ruim 750 wedstrijden gefloten heeft. Een ongekend hoog aantal! “We kunnen altijd op de support van Adri rekenen, hij heeft ons als vereniging al zo vaak geholpen en levert ook de nodige arbitragepunten. We zijn ontzettend blij met Adri en alles wat hij voor onze vereniging doet", aldus Tessa.

Altijd wel ergens een praatje

Adri zelf was zichtbaar aan het genieten en luisterde vol trots naar alle mooie woorden en herinneringen die werden opgehaald. “Omdat je al zoveel jaar fluit ken je ook al heel veel mensen, zo heb je altijd ergens wel een praatje. Daar kan ik erg van genieten. Ik vind het erg leuk om te fluiten, maar ik zou het nog leuker vinden als er nog meer leden zich aanmelden om te gaan fluiten. Het is erg leuk om te doen, ik kan het iedereen aanraden!" Tessa sprak als Scheidsrechterscoördinator van Waterlanders haar hoop uit dat Adri nog vele jaren in goede gezondheid als scheidsrechter actief kan blijven.

Tekst onder foto:

Adri Droogh neemt de bloemen, oorkonde en Gouden speld in ontvangt van Tessa van Diemen die deze namens de Nederlandse Volleybalbond mocht uitreiken.


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.