Nieuwkoops

Aarlanderveenseweg wordt fietspad

De Aarlanderveenseweg tussen Het Lange Stuk en Achttienkavels in Nieuwkoop wordt fietspad. Zodra de rotonde op de Nieuwkoopseweg/Achttienkavels klaar is wordt dit doorgevoerd. Tot die tijd wordt de weg ingericht als fietsstraat, zo meldt Gemeente Nieuwkoop in een huis aan huis brief.

In de brief schrijft de gemeente dat de komst van de rotonde zorgt voor een kortere route voor een deel van Nieuwkoop waardoor er een toename van het verkeer wordt verwacht op de Achttienkavels en Churchilllaan. Omdat de Aarlanderveenseweg een hoofdfietsroute is, vindt de gemeente dat niet wenselijk omdat de verkeersveiligheid hiermee niet is gediend.

De weg wordt in twee stappen afgewaardeerd. Aan het einde van de zomervakantie (2e helft augustus) wordt een rode asfaltlaag en markering aangebracht. Ook wordt dan een bord 'fietsstraat' geplaatst. Dit betekent dat gemotoriseerd verkeer te gast is en achter de fietsers moet blijven. Het verbod voor auto's vanaf Het Lange Stuk blijft.

De tweede stap wordt genomen nadat de rotonde is aangelegd. Vanaf dan wordt de Aarlanderveenseweg, tussen Het Lange Stuk en Achttienkavels, fietspad en mag er in beide richtingen geen gemotoriseerd verkeer gebruik maken van de weg. Landbouwverkeer mag wel gebruik blijven maken van het toekomstige fietspad, omdat er geen alternatief is. Wel is Provincie Zuid Holland gevraagd landbouwverkeer toe te laten op de Nieuwkoopseweg. Ook voor aanwonenden geldt een uitzondering. Iedereen met een bestemming op de Aarlanderveenseweg kan in aanmerking komen voor een ontheffing die bij de gemeente kan worden aangevraagd.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 15:12

Borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’, wat houdt het in?

Op verschillende locaties in Nieuwkoop hangen sinds enige tijd borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’. Onder de tekst zijn afbeeldingen te zien van een hond, een fiets en een voetganger. Maar wat betekenen deze borden nou precies?

Sport 2 aug. 2021 16:23

Open Aarlanden 50+

In navolging op het succes van vorig jaar, organiseerde TennisVereniging Ter Aar (TVTA-’70) weer een mooi Open Aarlandentoernooi: overdag voor de 50-plussers en ’s avonds voor iedereen vanaf 17 jaar.

Gemeente 2 aug. 2021 14:46

Milieustraat Nieuwveen: vanaf 23 augustus welkom op afspraak

Bezoekt u vanaf maandag 23 augustus 2021 de Milieustraat in Nieuwveen dan ben je welkom op afspraak. Vooraf maak je eenvoudig online een afspraak voor een moment dat het jou uitkomt. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en ben je altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden.

Werken 2 aug. 2021 12:01

’Postkampioen’ met pensioen

De post kwam in Langeraar, op zaterdag 31 juli voor één keer later, dan men gewend is. Allemaal het gevolg van het feestelijk onthaal bij de Strooplikker - door familieleden en (oud-)collega’s georganiseerd - alwaar postbode René Hoogervorst (64) - na een dienstverband van 39 jaar - nog één keer zijn (brom-)fietstas kwam laden, alvorens aan zijn laatste rondje te beginnen.

Advertorial Verkeer en vervoer 31 jul. 2021 15:59

Een aankoopkeuring is zo gek nog niet...

De afgelopen maand is volgens de BOVAG weer een recordmaand als het gaat om verkoop van occasions. Dit betekent ook weer een stijging in miskopen en verborgen gebreken. Ondanks dat Toyota het beste merk ter wereld is, hoeft dit niet te betekenen dat jouw occasion dat ook is...