Ingezonden

Aardamse braderie op zaterdag 25 juni

Op zaterdag 25 juni organiseert Stichting Aardamse Braderie de derde braderie. Op het Lindeplein zorgen zij voor een gezellige markt. 

“De Aardamse Braderie: dit wordt de derde keer. Op zaterdag 25 juni van 10:00 tot 17:00 uur", zegt Erik Swaab (Valentine juweliers), als voorzitter van Stichting Aardamse Braderie. "Door corona moesten we in 2019 en 2020 overslaan, maar we hebben er nu  weer veel zin in; er waait een frisse wind bij de braderiecommissie en we hebben heel wat nieuwe ideeën."

"We stellen ons ten doel om ieder jaar weer ’n braderie te organiseren met zo’n 60 tot 80 kraampjes op het Lindenplein: een gezellige markt, die aantrekkelijk is voor alle inwoners van Ter Aar en omstreken. Behalve ondernemers hebben we ook kraampjes voor plaatselijke verenigingen, organisaties en andere belangstellenden. Inschrijven kan nog (tot 18 juni) via de website: www.aardamsebraderie.nl. Tevens komen op het plein verschillende food-cars en zijn leuke zitjes, om iets te eten of gezellig te drinken. En op het ’open podium’ krijgen plaatselijke bandjes (en/of zangkoren) een kans, zich te presenteren. Al met al nog veel werk te doen, dus we kunnen best nog veel hulp gebruiken. Wie er iets voor voelt als vrijwilliger te willen helpen; ook zij kunnen zich aanmelden via de website!"

24 van Ter Aar

Hij vervolgt: “Wat nieuw is dit jaar: we worden een onderdeel van ’de 24 van Ter Aar’. Dat is een 24 uur durend evenement, dat al begint op vrijdagavond 24 juni om 19: 30 uur. Diverse sportverenigingen in en rondom IKC de Vaart organiseren een scala aan activiteiten in en rond de sporthal. Zo ontstaat een lint van kraampjes en leuke activiteiten, van de braderie op het Lindenplein onderweg naar het IKC."

Erik Poelwijk, beheerder van de Vaart: “Alle ondernemers in Ter Aar èn de verenigingen hebben als gevolg van de pandemie veel geleden onder de lockdowns en alle beperkingen. Nu is het tijd om ons weer eens te laten zien onder het motto: ’We zijn er nog en gaan verder!’ Verschillende commissies (sport-, braderie-, cultuur-)  zijn ieder enthousiast bezig om  mooie programma-onderdelen te bedenken en alle voorbereidingen te treffen. Later gaan we kijken hoe dat allemaal in elkaar past en vooral: hoe de verschillende onderdelen elkaar kunnen versterken! Voorlopig staat al vast, dat we ’s nachts een hardloopwedstrijd - gedeeltelijk door het IKC - organiseren en dat het geheel op zaterdagavond wordt afgesloten met een Taptoe van Dice Musica op het hoofdveld van TAVV. Te zijner tijd geven we een programmaboekje uit (huis-aan-huis), waarin alle details mbt: wat is er te doen, waar is dat en hoe zijn de tijden?"

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:25

“De ervaring in de thuiszorg heeft mij tot een betere arts gemaakt”

Joachim Kikomeko is internist-oncoloog in opleiding in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn studententijd in Leiden was hij een aantal jaar thuiszorghulp voor ActiVite. “Ik kan iedere student geneeskunde een bijbaan in de thuiszorg aanraden. Je doet werk dat betekenis heeft en je leert ontzettend veel over je toekomstige patiënten.”

Sport vandaag 11:18

Rotary SUP-Event op Langeraarse plassen

Rotary Ter Aar is de plaatselijke afdeling van de internationale organisatie, waarvan de leden zich inspannen om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen, overal in de wereld, te verbeteren. Een Rotary-club stelt zich ten doel om, met kennis en kunde van de leden, doelen in de plaatselijke of zelfs internationale samenleving te helpen met activiteiten en financiële middelen.

Overige gisteren 16:08

Schrijversdebuut Giel van Rijn

Wat doe je: nét met pensioen en je zoekt een leuke bezigheid? Dat vult iedereen zelf in maar Giel van Rijn uit Langeraar schreef gewoon een boek! “Tsja, zie het als een eerbetoon aan mijn voorouders, maar ook om iets van de geschiedenis van Langeraar en kennis van oude ambachten - uit de tijd zònder elektriciteit - vast te willen leggen voor de generaties ná ons!”

Advertorial Cultuur gisteren 12:53

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...