Aanleg hemelwaterriool Sint Janstraat (+omgeving) Noordeinde

Vanaf maandag 18 oktober legt de firma Spelt een nieuwe hemelwaterriool aan in de Sint Janstraat, Jacob van den Damstraat en Simon Stouthandelstraat in Noordeinde.

Wat gaat er gebeuren?

Volgend jaar wordt de voorbereiding gestart van een renovatie van de bestrating/verharding van deze straten. Dit wil de gemeente in 2023 gaan uitvoeren. Als voorbereiding hierop leggen ze een nieuw regenwaterriool aan. Dit doen ze nu al zodat de ondergrond kan herstellen, hierdoor zijn verzakkingen/zettingen van de bestrating in de toekomst kleiner.

Wat merkt u hiervan?

De firma Spelt start maandag 18 oktober met de werkzaamheden. Er wordt vooral gewerkt in het voetpad en parkeerplaatsen. Het werk is in delen geknipt en er is steeds een deel afgesloten. De Jacob van Damstraat wordt één keer afgesloten om een oversteek te maken. Dit wordt ter plekke met borden aangegeven. De werkzaamheden duren tot eind november.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:21

Goed nieuws voor jongeren die een woning zoeken

WSN wil dat er voldoende woningen beschikbaar komen voor jongeren met een lager inkomen. Dat is lastig omdat je lang ingeschreven moet staan voor een woning. Daarom gaat WSN een aantal woningen aanbieden speciaal voor jongeren. De woningen worden aangeboden via de website Huren in Holland Rijnland.

Gemeente gisteren 10:13

‘We blijven in beweging'

De maand september werd uitgeroepen tot 'Nieuwkoop on the Move'-maand. Omdat er eindelijk veel meer mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen ook goed van de grond gekomen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 26 okt. 2021 15:20

Fysiotherapie bij kaakklachten

Nieuwkoop/Ter Aar - Veel mensen ervaren wel eens klachten in het kaakgebied. Vaak worden deze niet herkend. Nog veel minder bekend is de rol die fysiotherapie bij dit soort klachten kan spelen.

Verkeer en vervoer 26 okt. 2021 12:52

Fietsverlichtingsactie zaterdag 6 november

Het is belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Zeker nu het weer vroeger en langer donker wordt. Ook dit jaar is er daarom weer de fietsverlichtingsactie. Bij vijf rijwielhandelaren uit de gemeente kunt u op zaterdag 6 november gratis uw fietsverlichting laten controleren.

Wonen en bouwen 26 okt. 2021 09:45

Zelfbewoningsplicht nieuwbouwwoningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels vastgesteld voor de zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding.