wUrck architectuur

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Fietsers tussen Aarlanderveen, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn kunnen vanaf 2024 over de nieuw te bouwen fiets- en voetgangersbrug. Deze verbindt Alphen-Noord met het Nieuwkoopse buitengebied. Daarmee heeft de brug een duidelijke recreatieve functie. Ook is de brug een goede route voor scholieren van en naar scholen in het voortgezet onderwijs.

Al in 2015 is besloten dat er een nieuwe brug over het Aarkanaal wordt aangelegd. Een bezwaar van een omwonende heeft het bij de Raad van State niet gehaald. Daarmee zijn alle obstakels uit de weg.
Het plan is om er een vaste hoge brug van te maken die naast het kanaal ook over de Oostkanaalweg en de Westkanaalweg loopt. Met de voorbereidingen is enige tijd geleden al begonnen.

Omdat het zolang heeft geduurd voordat daadwerkelijk wordt gebouwd, zijn de kosten opgelopen. De gemeenteraad heeft afgelopen november 750.000 euro extra ter beschikking gesteld. De totale kosten komen zo uit op 5 miljoen euro. Het werk wordt in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn uitgevoerd door aannemersbedrijf Van Boekel in samenwerking met Damsteegt en Composite Structures.

visualisatie fietsbrug 3_gemeente.v1.jpg


Meer nieuws

Overige vandaag 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.

Muziek gisteren 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.