Flightradar

Aalsmeerbaan weer in gebruik

Je hebt het misschien wel gemerkt. De Aalsmeerbaan op Schiphol is weer in gebruik. Dat betekent weer meer landende en startende vliegtuigen over onze gemeente.

Na ruim 3 maanden is de start- en landingsbaan bij Schiphol weer in gebruik genomen. Door de coronacrisis werd er bijna niet meer gevlogen en werd de baan gebruikt als parkeerplaats. KLM parkeerde diverse vliegtuigen op de baan. Sinds 6 juli kan de baan weer gebruikt worden. Doordat de windrichting nu in het noorden zit komen landende vliegtuigen weer laag over onze gemeente.

De laagvliegende vliegtuigen zorgen voor verschillende meningen onder de inwoners. Velen vinden de toestellen een doorn in het oog die veel lawaai maken en vervuiling veroorzaken. Maar ook veel inwoners vinden het een mooi gezicht en storen zich er niet aan. Nu de baan weer open is kan iedereen zich weer ergeren, of genieten.


Meer nieuws

Overige vandaag 10:39

Pas op voor inbrekers in de zomervakantie

Het is zomervakantie, dat betekent ook dat inbrekers extra actief zijn. Ga jij een dagje uit of op vakantie? Lees dan uit voorzorg deze tips tegen inbraken.

Algemeen gisteren 14:14

Politie lanceert ‘Coppie Koffie tuktuk’ voor de gemeente Nieuwkoop

Jeroen Kok van politie Nieuwkoop en bedenker Gideon Goudriaan hebben in het bijzijn van collega’s en geïnteresseerden traditioneel het lintje doorgeknipt en daarbij het startschot gegeven van ‘Coppie Koffie’. Met deze tuktuk kunnen de bewoners onder het genot van een kop koffie vragen stellen, overlast melden of gewoon een praatje maken met de wijkagent.