Ingezonden

50+ Strooplikkertoernooi feestelijk afgesloten

“Het was weer een mooie week: 80 deelnemers in de categoriën HD, DD en mix, ruim 75 partijen, mooi weer en veel plezier op de banen,” zegt Ilonka Wijfje als voorzitter van de 50+commissie van Tennisclub Langeraar (TCL). "Sommige mensen nemen - als zij nog werken - graag een week vrij om mee te kunnen doen en hier zoveel mogelijk aanwezig te zijn."

"Daarom spelen we ook in poultjes van vier, zodat iedereen sowieso drie wedstrijden kan spelen en je van tevoren ook weet, wanneer je weer moet. De wedstrijden lopen iedere dag door tot 16:00 uur ongeveer, zodat veel spelers daarna nog even op het terras gaan zitten, misschien blijven eten (iedere dag een ander menu in de lijn met het thema ’Around the world’: Italiaans, Mexicaans, Amerikaans, Nederlands of Indonesisch), om daarna nog even te kijken bij het ’gewone’ Strooplikkertoernooi, dat om 17:30 uur begint.”

“Ja, het 50+ toernooi is voor ons prima", zegt Cees Ubink (72), die tijdens het toernooi hand- en spandiensten verleent metJan Droog, z’n ’collega’ voor deze week: “beetje banen vegen en de planten water geven enzo.” Cees vervolgt: “Weet je wat het is? Als wij een wedstrijd in het ’gewone’ open toernooi moeten spelen tegen een 17-jarige, laat die ons alle hoeken van de baan zien, ga je naar huis met 6-0 / 6-0 en hoef je die hele week niet meer terug te komen!”

Ilonka: “We hadden de meeste inschrijvingen voor de mix; dat is het populairst.” Toch zijn het niet alleen stellen, die samen spelen. “Ik niet", zegt een speler, die zich zojuist bij de wedstrijdbalie heeft gemeld voor de finale Heren-Dubbel. "Ik ken m’n vrouw nu wel een beetje. Ze zegt niks hoor, als ik een fout maak, maar zie wel aan haar non-verbale gedrag, dat het die dag niet meer gezellig wordt!”

Het 50+toernooi werd op vrijdag 8 juli afgesloten met een tennisclinic, verzorgd door Bandanasports en voor de avond waren alle tennissers uitgenodigd voor de feestavond met muzikale (bege-)leiding van DJ Menzoo. En het bleef nog lang onrustig op het tennispark in Langeraar.


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.