Gemeente Nieuwkoop

28 oktober inzameling textiel Sympany huis-aan-huis

Deze huis-aan-huis inzamelingen vormen een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers. Begin oktober, ongeveer 10 dagen voor de inzameling, worden de stickers verspreid in de folderpakketten. Deze stickers plakt u op de zakken met het textiel. Op de dag van de inzameling kunt u de zakken voor 09:00 uur aan de weg zetten. Tijdens de inzameling in juli is er ruim 2000 kilo textiel ingezameld. Een mooi resultaat! 

Buiten de bebouwde kom worden geen stickers verspreid en zamelt Sympany ook niet in. Huishoudens in het buitengebied kunnen het beste de zakken in de bebouwde kom plaatsen of vooraf het adres aan Sympany doorgeven. U kunt de sticker ook downloaden op de website van Sympany.

Sympany  

Sympany is één van de grootste textielinzamelaars van Nederland en zamelt jaarlijks meer dan 23 miljoen kilo textiel in. Het is een organisatie zonder winstoogmerk met als doel al het ingezamelde textiel een nieuwe bestemming geven. Na het sorteren verkoopt Sympany wat herdraagbaar is, wat overblijft wordt gerecycled. Door beide steeds beter te doen, wordt de textielketen circulair. Sympany investeert in recycling en innovatie zodat van elk stukje stof straks weer iets waardevols gemaakt kan worden. Van poetslap en isolatiemateriaal tot nieuwe garens. Op www.sympany.nl vindt u meer informatie over de scheidingsregel, de inzameling en het hergebruik.  

Tip: Bind schoenen aan elkaar vast zodat het een paar blijft. 


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:21

Goed nieuws voor jongeren die een woning zoeken

WSN wil dat er voldoende woningen beschikbaar komen voor jongeren met een lager inkomen. Dat is lastig omdat je lang ingeschreven moet staan voor een woning. Daarom gaat WSN een aantal woningen aanbieden speciaal voor jongeren. De woningen worden aangeboden via de website Huren in Holland Rijnland.

Gemeente gisteren 10:13

‘We blijven in beweging'

De maand september werd uitgeroepen tot 'Nieuwkoop on the Move'-maand. Omdat er eindelijk veel meer mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen ook goed van de grond gekomen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 26 okt. 2021 15:20

Fysiotherapie bij kaakklachten

Nieuwkoop/Ter Aar - Veel mensen ervaren wel eens klachten in het kaakgebied. Vaak worden deze niet herkend. Nog veel minder bekend is de rol die fysiotherapie bij dit soort klachten kan spelen.

Verkeer en vervoer 26 okt. 2021 12:52

Fietsverlichtingsactie zaterdag 6 november

Het is belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Zeker nu het weer vroeger en langer donker wordt. Ook dit jaar is er daarom weer de fietsverlichtingsactie. Bij vijf rijwielhandelaren uit de gemeente kunt u op zaterdag 6 november gratis uw fietsverlichting laten controleren.

Wonen en bouwen 26 okt. 2021 09:45

Zelfbewoningsplicht nieuwbouwwoningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels vastgesteld voor de zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding.