22 juni: Duurzaamheidsdag Woerdense Verlaat

Dorpsraad Woerdense Verlaat organiseert op zaterdag 22 juni een duurzaamheidsmarkt in en rondom gebouw Beatrix (Leeuwerikstraat 2).

“We zijn in Woerdense Verlaat al ’n tijdje bezig om de mogelijkheden van een lokaal warmtenet te onderzoeken, als t.z.t. het nieuwe IKC wordt gebouwd. Alle inwoners van Woerdense Verlaat kregen al de kans om in gesprek te gaan met een energiecoach van Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN), om antwoord te krijgen op bijna al hun vragen: “Wat moet er allemaal eerst nog gebeuren? En wat betekent dat in mijn situatie? Wat zijn de kosten en welke subsidiemogelijkheden (vanuit de overheid èn gemeente Nieuwkoop) bestaan er?”"

“Een flink deel van de inwoners heeft hier al gebruik van gemaakt.” zegt Cor ’t Hooft, zelf ’Woerdense Verlater’ en bij GCN betrokken als projectcoördinator. "Wij hebben als eerste vanuit de Dorpsraad een werkgroep opgericht waarin, behalve ikzelf, ook Marten van Til en Gerard Voorn deelnemen. Bovendien krijgen we vanuit gemeente Nieuwkoop goede support op onze acties."

"Vanuit die werkgroep initiëren we alle activiteiten rondom het nieuwe warmtenet: oa. onderzoek naar de haalbaarheid van het warmtenet door informatieavonden te organiseren en alle inwoners te enquêteren. Ook organiseren we een collectieve inkoopactie, waarmee individueel interessante voordelen kunnen worden bereikt. Voor de collectieve inkoop van zaken zoals isolatiemaatregelen, warmtepompen, vloerverwarming, zonnepanelen, thuisaccu’s etc. is veel interesse."

En nu volgt nog een Duurzaamheidsdag: op zaterdag 22 juni. Overdag van 12:00 tot 16:00 uur is de informatiemarkt, waar verschillende -lokale en landelijke - installateurs aanwezig zijn: Van Dalen Totaal klimaat (Zevenhoven) , Akerdome BV uit Langeraar, ST/Warmte (Nieuwkoop), Renovatie Totaal BV, Samen Solar (beide uit De Meern), WARP Systems (Nieuwkoop) en nog diverse andere bedrijven. Ook de energiecoaches van GCN zijn aanwezig. Àlle inwoners van gemeente Nieuwkoop zijn welkom om kennis te maken met de verschillende installateurs en zich laten uitleggen, wat deze bedrijven voor hen kunnen betekenen in verduurzaming van hun eigen woning. Ook aan de kinderen is gedacht Kinderen vanaf 7 jaar kunnen kennismaken met techniek van het TechniekHuis Nieuwkoop. Ook voor de kleinsten wordt iets georganiseerd.

De Duurzaamheidsdag wordt afgesloten met een gezellige Buurt BBQ (17:30 tot 20:00 u); alleen voor de inwoners van Woerdense Verlaat (gratis), de installateurs en energiecoaches. De barbecue wordt verzorgd door keurslager Van Wijk (Nieuwkoop). Het is wèl nodig, dat deelnemers zich vooraf aanmelden met een e-mail aan: dorpsraadwv@gmail.com: naam en aantal personen. In dezelfde mail kan men aangeven als men voorkeur heeft voor de vegetarische optie.

Cor: “We combineren hiermee de Duurzaamheidsmarkt met de zgn. ’burendag’, die we in Woerdense Verlaat al meerdere jaren organiseren, om de saamhorigheid binnen onze woonkern te vieren. Na 20:00 uur verzorgt DJ Leon een knallend feest in Gebouw Beatrix: een avond vol muziek, dans en gezelligheid!"

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nieuwkoop en RABO-bank Groene Hart.


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.