Advertorial Gezondheid en welzijn

1 jaar Gezondheidscentrum “De Aar”

Het is alweer een jaar geleden dat Gezondheidscentrum “De Aar” in Ter Aar haar deuren opende. Dat het zo’n turbulent jaar zou worden kon niemand voorspellen.

Reeds twee weken nadat het centrum in gebruik genomen was ging de zogenaamde intelligente lockdown in en daarmee werd het centrum vrijwel gesloten. Dit tot grote teleurstelling van alle in het centrum werkzame zorgmedewerkers. Alleen de huisartsenpraktijk van dokter Knol was beperkt geopend.

Alle geplande activiteiten rond de officiële opening werden afgelast en pas na 2 maanden kon er weer voorzichtig worden opgestart. De fysiotherapiepraktijk van Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, hervatte de fysiotherapie behandelingen maar kon de FysioSport activiteiten nog niet opstarten.  De hardloopgroepen en het Meer Bewegen voor Ouderen, onder leiding van Cora, konden wel, weliswaar aangepast, aan de slag.

Binnen het centrum zijn allerlei maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat een bezoek veilig en verantwoord kan verlopen en helaas zitten we nog steeds aan deze maatregelen vast. Zelfs het sporten is, nu alweer ruim 2 maanden, niet toegestaan. Het is te hopen dat dit binnenkort wel weer kan. De prachtige oefenzaal is zeer geschikt om in kleine groepjes veilig en verantwoord te FysioSporten onder leiding van de fysiotherapeut. Opgeven is uiteraard wel al mogelijk!

Ondanks alle beperkingen groeit de fysiotherapie binnen het centrum; de fysiotherapeutische mogelijkheden bij Bakker & De Vos zijn immers zeer uitgebreid. Er zijn vele  specialisten op het gebied van Manuele therapie, Sportfysiotherapie, Oedeemfysiotherapie en Psychosomatische fysiotherapie. Daarnaast is de praktijk aangesloten bij het Schoudernetwerk en het heup- en knie Netwerk van het Alrijne ziekenhuis en zijn er mogelijkheden voor Oncorevalidatie of revalidatie bij neurologische aandoeningen. Uiteraard komen de fysiotherapeuten ook bij u aan huis indien dit noodzakelijk is. Dit geldt ook voor de meeste behandelingen van de ergotherapeute van Bakker & De Vos.

Sinds 1 maart is het uitleenpunt voor zorgproducten van MediPoint binnen het centrum gevestigd. U bent van harte welkom! Informatie inwinnen of een afspraak maken bij de fysiotherapeut? Loopt even binnen op de Aardamseweg 73 in Ter Aar of neem contact op via 0172-575261/603195,  stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl  of een WhatsApp bericht naar 06-57821791. 


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 10:52

Jworxout: ''I will, I can, I do!''

''Als je bedenkt wat jij wil bereiken, geloof er dan in dat jij dit kan en doe het dan ook. Maar vaak is er een stemmetje in je hoofd die van alles naar jou schreeuwt.''

Advertorial Sport 10 apr. 2021 13:19

Hockeyclub Nieuwkoop op zoek naar nieuwe talenten

De Nieuwkoopse hockeyvereniging telt momenteel al twee damesteams. Die hockeyelftallen zijn zo vol geraakt dat de club nu een derde team wil oprichten. Hiervoor hebben zij nog wat versterkingen nodig. 

Wonen en bouwen 10 apr. 2021 10:46

Wonen en zorgen tegelijk

De eerste (pre-)mantelzorgwoningen in de gemeente zijn met succes gerealiseerd!

Algemeen 10 apr. 2021 09:10

Fraudegevoelige brief van Nextdoor in omloop in Nieuwkoop

In Nieuwkoop kwam op veel adressen een verdachte brief op de mat. In de brief worden bewoners uitgenodigd om lid te worden van een zogenaamde buurtapp genaamd: Nextdoor. Deze app is in opspraak vanwege identiteitsfraude. Een tip van de redactie: verscheur de brief. 

Advertorial Verkeer en vervoer 9 apr. 2021 16:33

Toyotarijders meest merktrouw

Is uw volgende auto ook weer een Toyota? De kans is groot van wel. EDM onderzocht met het brandswitchmodel de merkloyaliteit van autobezitters in Nederland. Wat blijkt? Nederlanders zijn steeds minder merktrouw, maar Toyotarijders juist steeds meer. Zelfs dure merken zoals BMW en Mercedes-Benz scoren minder goed. Gemiddeld is 50% van de occasionkopers merktrouw, bij nieuwe auto’s is dat 66%. De meest merktrouwe autobezitters? Toyota rijders!