Hart voor Kunst

Nieuw in Nieuwkoop: “Hart voor Kunst”

Nieuw in Nieuwkoop: “Hart voor Kunst”

Nieuwkoop heeft niet stilgezeten. Op de achtergrond is Audrey van Doornspeek als centrummanager druk geweest met het opzetten van een nieuw terugkerend project, dat Nieuwkoop nog meer op de kaart gaat zetten als kunstenaarsdorp.

In de samenwerking met de winkeliers van het centrum van Nieuwkoop en de kunstenaars van de Kunstkring (onderdeel van culturele vereniging ’t Reghthuys) is er gekomen tot een 3 maanden durende vrij toegankelijke expositie in de winkels en etalages van de ondernemers in het hart van Nieuwkoop. Nieuwkoop heeft een lange historie heeft van kunst, cultuur en natuur en dit mag ook in het straatbeeld beter zichtbaar worden.

De bedoeling is om een bloeiende samensmelting van ondernemen, recreatie, kunst en cultuur te maken. Verschillende bedrijven zullen gedurende de periode van 1 augustus t/m 31 oktober, een of meerdere kunstwerken in hun bedrijf tentoonstellen en hoopt hiermee een gevarieerd publiek naar Nieuwkoop te trekken.

Zaterdag 1 augustus om 13.00 is de start bij het Reghthuys en zal onze burgemeester Robbert Jan van Duijn officieel openen. De bedrijven die deelnemen, zijn te herkennen aan het vignet bij de deur of op de etalage en uiteraard aan het kunstwerk dat geëtaleerd wordt.

De verschillende kunstvormen lopen uiteen van keramiek, brons, schilderijen, fotografie, etsen, textielkunst of mixed media.

Ook zullen er workshops worden gegeven in de Rank op het Reghtuysplein, waar overigens ook een overzichtstentoonstelling zal worden gehouden. Deze is op zaterdagen toegankelijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.ontdeknieuwkoop.nl , waar er ook informatie zal komen over de workshops of andere activiteiten.

We nodigen u uit om de komende maanden een kijkje te komen nemen in Nieuwkoop. Wellicht in combinatie met een workshop, de beklimming van de Reghthuystoren, een wandeling door het dorp of een tochtje op de Nieuwkoopse Plassen.

En wilt u nog meer kunst zien? Bezoek dan één van de kunstenaars in zijn/haar atelier of bekijk de jaarlijkse kunstroute Nieuwkoop, nu digitaal te zien via www.kunstroute-nieuwkoop.nl.


Meer agendapunten

Geen agendapunten gevonden.